Нашата философия


Какво?! Без трензела ?!
Глупак!

Когато човек оседлае коня, постави юздата, вземе нагайката и го яхне, никой няма да се изненада. Но когато кажете на хората, че ездата може да се извърши по съвсем различен начин, те започват да ви гледат като извънземно.

И какво?!! Вие не използвате трензела ?! Как тогава ще спрете коня си? Глупак! 

Не знаеш ли, че конят ти просто трябва да е наясно, че ти си негов господар и трябва да се подчинява? 

Ако един кон откаже да направи нещо, ти трябва да бъдеш "голям" и "шеф". Удари го и го изритай, ако е необходимо, използвай желязото и просто направи "каквото е необходимо". Има причина, поради която слагаме строга трензела и по-остри шпори, нали така? 

Така, че за какво говориш? 


Аматьор!

Горното чувах отново и отново.

Докато не доказах с десетки, така наречени проблемни коне, че мога да поправя нещата, при които „специалистите“ са се провалили.  


Има и друг начин!

Преди десетилетия аз (Дирк - собственикът и основателят на клуба) се учих да яздя коне по традиционния начин. Но един ден се сблъсках със сериозен проблем с коня си, който отказа да направи нещо, което е правил десетки пъти, без проблем или колебание. В крайна сметка и аз, и конят ми станахме нервни, потни и ядосани.

Реших, че никога повече няма да направя нещо с конете по този начин. Същия ден започнах да търся по-добри решения. Така за пръв път се запознах с Natural horsemanship. 


Говорещият с коне

Използвах времето си, прочетох много книги и изучих идеите на няколко natural horsemanship ездачи. Най-много ме впечатли Пат Парели, с чиято система започнах да работя. Преминах две от нивата на Парели с два коня. С времето, също и заради стартирането на бизнес с хотел за коне във Франция, придобих доста опит и събрах много знания за поведението на конете. В крайна сметка, помогнах на десетки собственици с техните неуправляеми или трудни коне, а днес съм романтично наричан "говорещият с коне".


Клубът във Варна (Кичево)

Когато създадох клуба в Кичево, не исках бъде мейнстрийм и не исках да работя по същия начин като стандартната (българска) конна база. Реших да използвам моите natural horsemanship умения и да ги комбинирам с моя опит като треньор по иновации, специализиран в "технологии на бъдещето" и новаторски начини на работа.

Сградата на нашия клуб беше построена, следвайки белгийските стандарти за качество, включвайки достъп за хора в инвалидни колички, тоалетни, душове и съблекални. 

Когато става въпрос за конете, те се отглеждат по възможно най-естествения начин. Така например, когато нашите коне не работят, те са навън в падоците, социално общуващи като коне. Ние не ги затваряме в боксовете, където те са лишени от социалната комуникация, от което се нуждаят толкова много. Те не се хранят само няколко пъти на ден, ние се стараем да гарантираме, че имат постоянен достъп до добра, естествена храна през целия ден и могат сами да решават кога и колко да ядат. Няма да ви обясняваме подробно различния начин, по който отглеждаме и третираме конете си, най-важното, което трябва да знаете е, че начина, по който се отнасяме към тях, се основава на: цитираме големия Пат Парели – „Любов, език и лидерство, в равни дози.“ Какво предлагаме на компаниите?

Е, сега помислете за това, какво можете да спечелите, ако комбинирате следните неща:

уменията за общуване, които имам с тези приказни животни, 

моето огромно познание за нашето технологично бъдеще  

и моят 30-годишен опит в управлението на компании и хора... 

Можете да си представите, че всъщност ние като фирма, можем да предложим на фирми много повече, отколкото просто "някакъв тиймбилдинг". Но не само за фирми, защото в крайна сметка и семейството е една организация като фирма... Любопитно е, нали? Е, ние сме само един телефонен разговор или имейл. 


Какво все още чакате? Просто се свържете с нас ...

Created with Mobirise maker